poniedziałek, 3 sierpnia 2009

Kolekcja Mikroorganizmów

Kolekcja Mikroorganizmów Pracowni Fermentum

Drożdże winiarskie:
Lalvin L43
Lalvin K1
Erbsloh Cider
Viniferm Cider
Red Star Sherry
Red Star Cotes des Blanc
Laffort Actiflore C
Muntons Active Dry Yeast
Young's Cider
Young's Burgundy Red
Young's Bordeaux Red
Young's Bordeaux White
Young's Germanic White
Oenoferm Freddo
Oenoferm LW 317-28
Oenoferm Inter Dry
BS 5 Rulandske
BS 6 Ryzlink
BS 7 pro lehka ovocna vina
BS 8 pro plna ovocna vina
DSM Fermivin PDM
Enartis Challenge Ezferm
Enartis Challenge Aroma White
Enartis Challenge Red Fruit
G-995
AKE IOC Bayanus
Lexim Partner Riesling
Lexim Partner Bordeaux
Zamojscy Sherry
Zamojscy Burgund 38
Biowin Tokay

Drożdże piwowarskie:
Windsor Ale
Safale S-04
Safale US-05
Safbrew T-58
Safbrew S-33
Safbrew WB-06
Young's Lager

Drożdże gorzelnicze:
Red Ethanol
GEA

Grzyby pleśniowe:
Aspergillus oryzae



Większość szczepów dostępnych jest w postaci suchej aktywnej. Pracownia udostępnia mikroorganizmy nieodpłatnie do badań związanych z wyrobem wina, miodu pitnego oraz piwa. Kolekcja znajduje się w Krakowie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz